freeVenge Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 chciałem zrobic sobie skrypt wpisujący dany tekst i mam takie cos: GML var lit,txt,dlu,pos; txt=argument0 lit='' dlu=string_length(txt) pos=0 for (pos=0; pos<dlu; pos+=1) { lit=string_char_at(txt,pos) keyboard_key_press(ord(lit)) //edit: poprawka } i tekst nie wpisuje sie.. mysle ze chyba chodzi o to ze for traktuje 'pos' jak swoja zmienna tymczasową a prawdziwa zmienna pos zostaje 0. czy tak jest czy chodzi o cos innego? edit: ehh.. wpisałem zamiast (ord(lit)) to (ord('lit')) pff.. ale jednak mimo to ze juz poprawilem to dalej zle dziala .. napisale 'lol' a wpisal mi sie tekst '/' e2: o albo teraz zamiast liter wklepaly mi sie liczby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 GML for( i; i < string_lenght( argument0 ); i++ ) { char = string_char_at( argument0, i ); keyboard_key_press( ord( string_upper( char ) ) ); } edit: poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeVenge Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 aha. a co w tamtym kodzie bylo zle bo jestem ciekaw? to pos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Nie wiem? A działa w ogóle? ;s Prawdpodobnie to że znak musi być DUŻY ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeVenge Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 aha no tak!! bo nie dzialalo (dziwne znaki wychodzily z liter) czyli trza powiekszyc edit: GML for( i = 1; i < string_length( argument0 )+1; i+=1 ) { char = string_char_at( argument0, i ); keyboard_key_press( ord( string_upper(char) ) ); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi