Moho Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 W obiekcie "Player" mam : Event: Press Enter { instance_create(x+5,y+5,action_obj) alarm[0] = 5 } Event Alarm0 { with action_obj instance_destroy() } No i mam obiekt "Message Holder" a w nim : Event create w ktorym zdeklarowalem zmienna sms = 0 Event Collision (z action_obj) sms = 1 Event Draw { if sms = 1 draw_text(240,100,"test") } Podczas gdy podjede playerem do obikeu massage holder i wcisne enter to nie działa kolizja jakby nie pojawia się za nic tekst... wie ktoś o co może chodzić ?? używam rooma 640x480 bez view'a. Pomocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Zamiast opisywać słownie dał byś przykład =P Mi działa, może obiekty nie mają przydzielonych spritów (potrzebne są jeśli obiekt ma z czymś kolizować)? BTW. To ma być coś takiego że gracz podchodzi do jakiegoś znaku (czy czegoś tam) wciska Enter i wyświetla mu się wiadomość? Jeśli tak to można by to zrobić inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Tak właśnie gracz podchodzi do znaku wciska Enter i ma mu się wyświetlić napis... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja bym to widział tak: https://gmclan.org/up152_11_Wiadmomosci_z_znakow.html Myszą kierujesz a LMB dajesz speeda =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 A jak zrobić by tekst znikną ?? Daje alarma i instance_destroy() ale tekst tak czy siak jest mimo to ze niszczy sie źrudło tekstu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Sam znika po czasie (widać poświęciłeś tu mniej niż 20s na testowanie tego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi