Ghost Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam... Mam niemały problem z teleportem :( Otóż, gdy wchodzę w teleport (kod) GML obj_character.x=6496 obj_character.y=2423 entered=false To przenosi mnie na to miejsce co chcę, lecz... Wtedy ten obiekt idzie mi na północny wschód... I zatrzymuje się na najbliższym obiekcie oznaczonym "Solid" :/ Kod poruszania: GML switch (keyboard_key) { case vk_up: if entered { yy -= 32; entered = false; sprite_index=spr_up; image_single=-1; image_speed=0.3; } break; case vk_down: if entered { yy += 32; entered = false; sprite_index=spr_down; image_single=-1; image_speed=0.3; } break; case vk_left: if entered { xx -= 32; entered = false; sprite_index=spr_left; image_single=-1; image_speed=0.3; } break; case vk_right: if entered { xx += 32; entered = false; sprite_index=spr_right; image_single=-1; image_speed=0.3; } break; } if place_free(xx,yy) { if mp_linear_step(xx,yy,move_speed,false) { entered = true; if (!keyboard_check(vk_up) && !keyboard_check(vk_down) && !keyboard_check(vk_left) && !keyboard_check(vk_right)) { image_single=0; image_speed=0; } } } else { xx = x; yy = y; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Dodaj do kodu teleportu GML obj_character.xx = obj_character.x; obj_character.yy = obj_character.y; gdy już gracz się z teleportuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 DZIAŁA! Kocham cie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi