Skocz do zawartości

Poszukiwany grafik do gry (możliwe, że komercyjnej)

Platyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zrobienia czegoś większego niż to co do tej pory robiłem.

Chciałem się zająć czymś tak dłużej, czyli rok albo i więcej :P

Postawiłem na grę Escape the room (coś w stylu The Neverhood)

Zwykle moje gry nie były kończone z takiego powodu, że rzygałem robieniem grafiki mimo, że nie wychodziło mi to wcale źle.

Dlatego tym razem skompletowałem sobie team.

Znalazłem grafika i muzyka. Jednak grafik ostatnio stwierdził, że nie ma na to czasu.

Tak więc poszukuję nowego grafika :)

Teraz coś bliżej o grze:

Wymyśliłem już prawie całą dość złożoną fabułę. Gra się zaczyna tak, że widzimy robota siedzącego na pryczy w celi z opuszczoną głową. I mamy napisy jego myśli: "Co zrobiłem?", "Za co mnie aresztowali?" i tym podobne. Robot wstaje i tu zaczyna się nasza przygoda. Gracz nie wie praktycznie nic. Z czasem w trakcie przechodzenia gry dowiaduje się wszystkiego. Co się stało, czemu go zamknęli no i w końcu zagadka staję się jasna. W większości mam to wszystko już obmyślone, ale zdradzić nie mogę. Po wiem tyle, że czekają nas podróże w czasie :)

Jak to w grach Escape the Room, chodzimy za pomocą myszki, zbieramy masę różnych przedmiotów, używamy ich w różny sposób i rozwiązujemy zagadki logiczne. Ja postanowiłem w szczególności postawić na to ostatnie!

Zagadki logiczne to najlepszy element tego typu gier :P

Co by miał do roboty grafik?

No w tego typu grze grafika i animacje odgrywają bardzo dużą rolę.

Są dwie opcje:

1) ja robię animacje w 3D Studio Maxie, a grafik musiałby robić wszystkie pomieszczenia i to tak aby pasowały do modelu 3D postaci

2) rezygnujemy z modelu 3D i grafik robi wszystkie animacje i pomieszczenia. Wtedy może to robić dowolnym stylem jaki mu odpowiada.

No może się znajdzie grafik i animator w dwóch osobach? :P

Przykładowa moja animacja (to miało być właśnie do tej gry):

http://img87.imageshack.us/img87/6416/chod.gif

Przyznam, że wymiataczem w animacjach 3D nie jestem więc by się przydało żeby grafik był jednocześnie animatorem ^.^

Czyli wolał bym opcje drugą :P

Co z tego będzieta mieć?

No nie ukrywam, że myślę o tym jako o projekcie komercyjnym. Jednak to wszystko zależy jak to wyjdzie, więc nic nie obiecuję.

No obiecać mogę Creditsy tylko :P

Ach no i pisałem wcześniej że muzyka mam.

No ja to tak sobie myślałem że fajnie by było jakby muzyka cała była na gitarze grana :D

Bo ten muzyk to gitarzysta świetny jest :P