spinacz933 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 siemka wszystkim mam maly problem z animacja postaci ...chodzi mi o to ze gdy chodze sobie ludkiem jest wszystko ok ale jak puszczam strzalki animacja ruchu zostaje a chcialbym zeby zeby koles stal normalnie ... sami zobaczcie https://gmclan.org/up644_11_gra_probna2.html ...jesli ktos wie o co chodzi bede wdzieczny za pomoc z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 if (obiekt.speed == 0) { // kod na ustawienie klatki animacji w której ludzik stoi } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinacz933 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 oki a co pozniej wspisac :rolleyes: (sorki ze mnie noob).....moglby ktos mi to pokazac na przykladzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Naprzykład image_single=0 i 0 jest to numer klatki w której postać stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinacz933 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 czyli jesli dobrze rozumiem to ma to wygladac if (obiekt.speed == 0) then sprite_add(image_single=0) jesli zle napisalem to niech mnie ktos poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 if (obiekt.speed == 0) then obiekt.image_single=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinacz933 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 dzieki Vardi jestes geniuszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi