tomalas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Wykańczam gre i problem za problemem :P Mam plik music1.wav w katalogu z grą i chce go wczytać. Mam taki kod: Game Start: sound_add(music1,0,true); sound_loop(music1); sound_volume(music1,1); Włączam grę muza nie chodzi. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Myślę że tak dużo lepiej :P sound_replace(snd_music,'music1.wav',0,0); Gdzie snd_music należy do sounds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nic nie daje. Potem dodałem jeszcze do Sounds, snd_music żeby było co zastąpić ale i tak nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Wykonaj to tak: GM v5.3: muzyka = sound_add('nazwa_pliku.wav',0,0,0); sound_play(muzyka); lub sound_loop(muzyka); GM v6.1: muzyka = sound_add('nazwa_pliku.wav',0,0); sound_play(muzyka); lub sound_loop(muzyka); Oczywiscie wszystkie wartosci dopasuj pod Swoja gre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dzięki działa :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ciesze sie bardzo. Ale czy pomyslales, gdy ktos niefortunnie usunie wav, lub przeniesie exe-ka w inne miejsce bez pliku muzycznego. Jesli nie, to musisz poprzedni kod troche zmodyfikowac: if file_exists('nazwa_pliku.wav') { muzyka = sound_add('nazwa_pliku.wav',0,0); sound_play(muzyka); //lub sound_loop(muzyka); } else muzyka = false; PS: No i czekam na pelna wersje gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie lepiej zrobić Data Files? Wtedy każdy plik będzie wpakowany w plik exe i rozpakowywany podczas każdego odpalania. Jak braknie mu jakiegoś pliku, to ten da go jeszcze raz. Chyba najlepsze wyjście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi