Hobik Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Robię gierke 3D mam już skończony pierwszy poziom zacxzynam robić drugi i chcę aby w drugim poziomie tekstury sufitu i ziemi były inne niż w pierwszym jak to zrobić?? ponieważ gdy zrobiłem nowego rooma to odrazu byłyu w nim tekstury z poprzedniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 ... Zrób sobię tabele z teksturkami, wyglądać to może tak: //Pierwszy level tex[0,0]=teksturka1; tex[1,0]=teksturka2; tex[2,0]=teksturka3; tex[3,0]=teksturka4; //2 level tex[0,1]=teksturka1_lev2; tex[1,1]=teksturka2_lev2; tex[2,1]=teksturka3_lev2; tex[3,1]=teksturka4_lev2; I jeszcze zmienną odpowiadającą za numer levelu i chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 yhhh niepotrfaie niezrozumiałem gdzie mam wcisnąć te tabelke?? gre robie na przykładzie gdzie wogule są współżędne do sufitu i ziemi ?? bo znalazłęm tylko tekstury i nic więcej o suficie i ziemi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 w rysowaniu podlogi/sufitu jest taki kawalek background_get_texture(textura_sufitu) robisz w create tabelke taka jak dal tymon tex[0,0]=textura_sufitu_do_lvl1 tex[1,0]=textura_podlogi_do_lvl1 tex[0,1]=textura_sufitu_do_lvl2 tex[1,1]=textura_podlogi_do_lvl2 i w rysowaniu sufitu zamiast textura_sufitu wpisujesz tex[0,room] a podlogi tex[1,room] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi