Wezyr Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Czemu taki kod nie działa: GML sprite_index=sprite_create_from_screen(x-sprite_width/2,y-sprite_height/2,sprite_width,sprite_height,0,0,0,1,0,0) Chciałem zrobić aby obiekt miał sprite'a takiego jak wygląda jego "otoczenie" a zamiast tego sprite jest czarnym kwadratem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Dziwne, bo mi działa. https://gmclan.org/up199_11_sprite_screen.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Ale to działa tylko na backgroundy ? Bo ja potrzebuje żeby wychwytywało też sprite innych obiektów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 No to przecież wychwytuje, se zrób koło tego kwadratu ze spritem kolejnego, się ponakładają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi