Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Siemka. Jak moge zrobić żeby player obracał się za kursorem myszy bez konieczności posiadania Promocji do programu. I czy sprite postaci musi się obracać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 FAQ mistrzu, FAQ! Tam jest wszystko. (między innymi, rozwiązanie twojego problemu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja tam w faq nie widze wiec tak bez pro : image_single = direction * image_number/360; direction=point_direction(x,y,obj_bohater.x,obj_bohater.y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Sorki źle napisałem. Chodziło mi o sprite bo po wklejeniu tego kodu w step postaci jak nacisne w,s,a albo d on idzie w strone myszki a ja chciałem żeby stał w miejscu i się obracał. Sorki za zamotanie... :( P.S. Wkleiłem kod Huntera ale tez się nie obraca. Gdzie ten kod ma być i czy sprite musi sie obracać w podglądzie programu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 daj twoj kod na chodzenie =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Do chodzenia użyłem klocków XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 fajnie... to masz kod: GML if keyboard_check(ord('W')) { y-=5 } if keyboard_check(ord('S')) { y+=5 } if keyboard_check(ord('A')) { x-=5 } if keyboard_check(ord('D')) { x+=5 } EDIT:wsadz to do step nie?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Oko wkleiłem ten kod i usunołem klocki ale co z obracaniem?? Ten kod Huntera dałem ale i tak nic :/ A i weź się nie nabijaj ze początkujący nie wie gdzie co wkleić to nie jego (a raczej moja) wina :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 nie nabijam sie...gdzie wkleiles jego kod?? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 heh śmiech :D zeby moj kod działał musisz miec sprite obrotu w gmie łatwo takie cos zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Znaczy że mam edytować sprite postaci i zrobić animację, w której sprite będzie się obracał tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 a zmieniłeś nazwe objm do obracania? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 znaczy zrobic najlepiej 360 sprite obrotu wtedy bedzie działac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 hahahahhahahaha xD niech zrobi 360 spriteyow? xD Jak jestes poczatkujacy to https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=16069 sicagnij i wklej do folderu gm/lib :P i jest przyklad :P By Skovv xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Skovv nie zalamuj mnie :P przyklad: https://gmclan.org/up4891_4_ble.html mozesz zrobic i 60 spritow ale wtedy nie bedzie az tak plynnie wiec musisz sam zdecydowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 No przykład Huntera się przyda bo ten pierwszy PRO potrzebuje a ja nie mam :P wielkie dzięki chłopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 mozesz zrobic i 60 spritow ale wtedy nie bedzie az tak plynnie wiec musisz sam zdecydowac hahahhahaha xD a jak zrobie 740? xD o czym my tu wogule gadamy?kupoj pro i nie pierd*l xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi