Ballard Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam. Tworzę pewien program (taką "encyklopedię" do pewnego MMORPG'a), i nasówają mi się tu dwa problemy: 1. Otóż program ma być nie w fullscreenie, tylko taki mały :P I teraz ta cała ramka (szare obramowania i niebieski title u góry) zaszpecają wygląd moich grafik... czy nie dałoby się usunąć tych paskódstw i zamiast niebieskiego title'a dać swój pasek, z własnymi znaczkami minimalizacji i zamykania? (jeśli niejasno przedstawiłem sytuację to postaram się jakoś inaczej sformółować ;), big sorry jeśli istnieje już taki temat, ale nie umiałem tego sformółować do wyszukiwarki ) 2.Interakcja ze stroną internetową, to znaczy: na stronie są jakieś informacje, a program pobiera text z ów strony i umieszcza go w ustalonym miejscu (jeśli text bylby za duży, pojawiłyby się scrolle). Niekoniecznie z jakiegoś wybranego miejsca na stronie, może być pobrane wszystko. Z góry dzięki, mam nadzieje że znajdzie się dla mnie jakaś nadzieja xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Ad.2 Możesz bezpośrednio odwołać się do pliku (w GM) otworzyć, odczytać i przypisać zmiennej. Pozdrawiam ;) EDIT Ad.1 Możesz go wogóle usunąć ("don't draw a border in windowed mode" w "game settings) i zrobić własny. EDIT 2 Ok ok, zaraz zrobi się przykład :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 ale jak xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Łe! Pomyliłem się co do pierwszego, trzeba by użyć DLLa. Może GMsock ma taką możliwość, a jeśli nie to można by skożystać z GMsql i pobierać dane z bazy danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi