Michal1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Jak juz napsiałem jestem kompletnym nowicjuszem, jedyną grą która zrobiłem było koło pruszające sie w górę, dół, prawo i lewo (robiłem to z pomocą jednego z artów) Teraz chciałem sie zabrać za coś w stylu GTA2 czyli strzelanka z kamerą z góry. Mam już narysowanego typka, chciałem zrobic tak ze bedzie mógł chodzic tlyko do przodu i strzałkami bedzie sie bracał o stopnie, latwo powiedziec ale trudniej zrobic, pozatym chciałem spytac jak zrobic zeby nasz bohater nie wychodził se poza plansze. To nie jedyne moje problmy, ale to napsize w innym poscie gdy już dostane odpowiedz na tego :) (z góry thx) a i jeszcze jedna uwaga jak podajecie jakis kod (widziałem w poprzednich postach) to powiedzcie DOKŁADNIE gdzie go wpisac. pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Co do wychodzenia poza plansze to daj w Outside Room move_wrap(true,true,32); wtedy jak wyjdzie poza plansze to wyjdzie z drugiej strony a jesli chodzi ci o to zeby wogole nie wychodzil to stworz jakis niewidzialny morek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mef-predator Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czy ktoś ma może spolszczenie do GM 5.0?? Jeśli tak to baaaaardzo prosze prześlijcie mi na maila!! sorek24@op.pl!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mmmm... takie spolszczenie wogóle istnieje? Chyba nie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Nie ma spolszczenia, bo po co? Po co interface spolszczać? Klocki i tak byłyby po angielsku i GML tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 No w sumie w Gm duzo angielskiego nie ma, jedynie help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jak to Ranmus kiedyś mądrze powiedział -> bez angielskiego to się nie bierz za tworzenie gier. I ogólnie za programowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mef-predator Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 OK! może i z angielskiego za dobry nie jestem ;) ale wiecie początki są zawsze trudne!! a szczegulnie jak to g.. jest po angielsku :/ a mógłby mi ktoś kilka rzeczy wyjaśnić?? jak ktoś ma troszkę czasu dla takiego nooba jak ja to bardzo proszę o kontakt GG 4855926 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Są rożne kursy i artykuły. Większość odpowiedzi znajdziesz na forum lub helpie GM. Znajomość angielskiego znacznie ułatwia prace, więc warto troche się go poduczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi