Farkraj Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam :) Chciałbym zrobić lepszy ruch drzewa niż kręcenie się dookoła. Chciałbym zrobić coś z nim ala' chodzenie z Almory że się obraca do pewnego moment a potem wraca. Mógłby mi ktoś takie coś napisać żebym mógł sobie przeanalizować :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Wystarczy, że weźmiesz z tego przykładu sam obiekt drzewa: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12372 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 I wtedy muszę używać Xenona ,a nie chcę go używać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nie, nie musisz - drzewko, a raczej jego animacja go nie używa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale ja bym chciał takie obracanie drzewka tylko :) nie zaawansowane operacje na gałęziach itp żeby mi drzewka ładnie pasowały do gry i sobie hulały raz w lewo raz w prawo. Tak jak bohater w chodzeniu ala Almora :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 najprostrzy najbanalniejszy najgłupszy skrypt pisany na szybko na jako takie obracanie drzewka : create: p = 1 alarm[0] = room_speed *random(3) direction = 0 _speed = round(random(3)) alarm0 p = 2 alarm[1]= room_speed*random(4) _speed = round(random(4)) alarm1 p = 1 alarm[0] = room_speed*random(4) _speed = round(random(4)) step image_angle = direction if p = 1 { direction+=_speed/20 } if p = 2 { direction-=_speed/20 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 O takie coś mi chodziło :) Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi