Dawka83 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam mam taki mały problem otóż, chcę aby w rumie było okienko w którym gdy użytkownik coś wpisze i da ok to ten teks który wpisał przechodził w zmienna(niekoniecznie w zmienną). Następnie dało się go wykorzystać w kodzie np: if (i tu to co wpisał użytkownik) {ble ble ble }. Czy mógłby mi ktoś podać przykład lub go napisać? Bardzo bym był wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinch7 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 GML zmienna=get_string("Pytanie:","") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitero Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 cos_tam = get_string( 'Podaj nazwę gracza:') if cos_tam = // Tu jest to co podalas/es w 'Podaj nazwe gracza' { //akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 o dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi