Ra3l Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Wiem wiem duzo tematów bylo na temat punktów ale takiego nie znalazłem. Potrzebuje zrobić punkty zkompilowane/połączone/czy jakos inaczej z czasem. Tak że im w krótszym czasie przejde room tym wiecej pkt. dostane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 np mozesz zrobic to na zmiennej dodajac ją co stepa, a na koncu planszy odejmując ja od jakiejs liczby ktora jest maxymalną liczba pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nie czaje za bardzo :) mozesz troche wolniej ?!:] tz. dokladniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 robisz alarm 0 w którym masz score+=1 alarm[0]=room_speed a w crecie walisz alarm[0]=room_speed dzięki temu co sekunde dostajesz jeden punkt E.D.I.T. aha tak to walisz jakąś zmienną czas i dzięki alarmowi zmniejszasz ją co sekundę a gdy skończysz room'a dodajesz to do punktów. Proste nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czyli: CREATE punkty = 0; STEP punkty -= ilosc_punktow_na_sekunde / room_speed; PRZEJSCIE ROOMU punkty = max(minimalna_ilosc_punktow,abs(round(punkty))); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Czyli: CREATE punkty = 0; STEP punkty -= ilosc_punktow_na_sekunde / room_speed; PRZEJSCIE ROOMU punkty = max(minimalna_ilosc_punktow,abs(round(punkty))); Można to wywnioskowac z tamtych postów. Nie dawaj mu wszystkiego na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Temat już nie aktualny, projekt "różnice" porzucony jak na razie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Temat już nie aktualny, projekt "różnice" porzucony jak na razie... :) Acha....to do tego ci to potrzebne. Mi się gra podoba :). Nie przerywaj....ale jak już nie ma opcji zmiany zdania....trudno. Tylko kontunuuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Taa właśnie do tego, może wrócę do tego projektu ale na razie mam na warsztacie bardziej ambitny projekt i to w niego planuje włożyć prace.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi