garst Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Robie pierwszą swoją gre w gm 6.1 i mam taki problem, że moi pzreciwnicy powinni strzelac, ale stzrela tylko jeden z nich. http://www.speedyshare.com/727131484.html To moje dzieło xD jest niedopracowane ale to dlatego ze juz 2 dni siedze nad tym jak rozwiązac ten problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 TUTAJ Kliknij. Po prostu trzeba było 1 linijkę kodu zmienić :D z GML obj_ufo.x na GML self.x tak samo z y w kodze GML instance_create(x,y,object) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garst Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 dzięki już działa xD a wiesz moze co mam zrobić żeby potworki sie nawzajem nie doganiały bo po jakis 20 sekundach ich latania zmienia sie ich szyk i jeszcze jak zrobic zeby po zdezeniu z bomba statkowi zabieralo tylko 50 health bo jesli wpisze health=health-50 to powtarza w nieskończonośc i w rezultanie zabiera cale hp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Co do bomby możesz zrobić, że po zetknięciu się z nią statek będzie przez chwilę nietykalny. Albo zrobić, aby po zetknięciu bomba się zniszczyła :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garst Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 działa :D to jeszcze proszę o pomoc co do prędkosci potworkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi