set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Przepraszam jeśli to zły dział ale wie kto może jak zrobić budynki jak w GTA 2 lub 1 ? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 ja wiem i mnie nie proś na gg,nie wciskaj kitu,że chcesz 3 z informatyki na koniec,musisz użyć funkcji d3d ale tłumaczyłem ci,że to nie jest proste jak ledwo kolizje robisz w gm,po tym demku to weź się za podstawowe funkcje,klocki z gm a nie za 3d od razu,chciałeś mój kod na 3d,powiedz mi jak mam go dać jeśli każda figura ma inne gabaryty? edit: i textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jeżeli nie chcesz pomóc to się nie udzielaj. Pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 chodzi Ci o budynki 2D czy 3D? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Takie jak w GTA 2 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 d3d_draw_block(x-32,y-32,48,x+32,y+32,0,background_get_texture(textura),1,1); to jest kod na budynek... jeśli nie wiesz gdzie go dać to nawet sie nie bierz za to ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wiem do "draw" danego budynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 I jeszcze tam gdzie pisze (textura),1,1); "textura" to nazwa pliku textury żebyś potem nie pytał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 wiem działa dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi