staniki Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Kombinuję teraz z OpenGL w Delphi i C++, więc prawdopodobnie przepiszę całą grę na któryś z tych języków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 A umiesz...? Bo jeśli to ma działać na zasadzie, że gra będzie lepsza, jeśli będzie napisana w C++, to ja dziękuję... Na razie pokazałeś nam tylko mizerne demko, nie świadczące zbyt dobrze o Twoich umiejętnościach, a tu już chcesz przepisywać grę...? I wcale Ci ie ubliżam - po prostu, jeśli wolisz, rób grę w GM'ie... :) Samo użycie C++ nie świadczy o tym, że gra będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Wiem o tym dobrze. Przecież C++ nie zrobi za mnie wszystkiego. Ale przynajmniej będzie można grę odpalić (tak myślę) na nowych os takich jak Vista. Pozatym chcę poprawić fizykę dodając do gry ODE, znalazłem fajny przykład jak to zrobić :) nie wiem jak to wszystko wyjdzie, ale postaram się to zrobić jak najlepiej. A pozatym przepisanie gry na inny system znacznie zwiększy jej możliwości oraz szybkość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Żeby móc odpaląć pod Vistą, wystarczy używać NAJNOWSZEJ wersji Game Makera, którą jest 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Albo użyć konwertera z 6.1 na 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ale ja nie próbuję tego zrobić w Cpp/Delphi, żeby działało na Viście :P tylko, żeby były lepsze efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi