Dawka83 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zrobiłem ten przykład kiedyś może komuś się przyda więc go tu daje. W przykładzie po posadzeniu roślin czekamy aż dorosną, a gdy to nastąpi zbieramy je. Informacje o sterowaniu itp po odpaleniu przykładu. Download: https://gmclan.org/up4385_4_zboze.html Edit: Zapomniałem dodać że na wyrośnięcie zboża trzeba trochę poczekać! Edit2: Już poprawiłem buga można już zasiewać raz po razie zboże! Edit3: Wszystko jest już w kodzie no może prawie wszystko i nie ma błędu orto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 przykład zaraz ocenię... EDIT: bałagan w "kodzie" , prymitywnie zrobione i dlaczego nie można kolejny raz zasadzić "zboża" ? taki sobie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 o dżizys klocki : O jak widze klocki to mi klocek przychodzi na myśl zrób to kodem żeby się do dało odczytać bo jakby początkujący chciałby coś z tego zrozumieć to prędzej mu wyjdzie klocek ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Katastrofa. Sorry, więcej tu napisać już nic nie można 2/10... A "zboRZe" pisze się "zboŻe"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Obecnie podany przykład jest już w kodzie. Jest już prawie gotowa wersja v2 W której oramy pole i wybieramy nasiona. Będzie dostępna w ciągu kilku następnych dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 czekam na wersję V2 z niecierpliwością ponieważ chciałbym sobie poorać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 to czekaj, czekaj już niedługo. I tu mam takie pytanko jakie mogą być jeszcze roślinki do sadzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 W średniowieczu zakopywano ludzi w ziemi po szyję i ścinano kosą. Dodaj sadzenie kmiotków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 dobra a mógłbyś mi podesłać jakiegoś sprinta tej wspaniałej "rośliny" XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 moze pomidory albo zielone ogórki? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Heh znalazłem buga :) /*zmienia myszke na sprint mycha*/ window_set_cursor(cr_none); cursor_sprite=cr_none; i tu powinno byc /*zmienia myszke na sprint mycha*/ window_set_cursor(cr_none); cursor_sprite=mycha; BTW: Jest Sprite a nie sprint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Przykład zboże (śmiech na sali). To jakaś masakra. "zasiej se kropeczki, a po jakimśtam czasie coś wyrośnie". To tak naprawdę wiele roboty nie jest, ale cóż, być może początkującym się przyda... A masz to 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 może on jest początkującym i chce udostępnić kawałek swojej pracy np. z gry którą robi. Zapowiedział wersję V2 (będzie po niemiecku? :P) więc trzeba czekać, a skoro to takie proste czemu nikt wcześniej tego nie zrobił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Bo gry o oraniu pola nie są w modzie? xD Przykład bez sensu, jeśli ktoś by czegoś takiego potrzebował, to sam by se zrobił, ruch nawet na klockach można zrobić w dwa razy mniejszej ilości klocków nisz jest teraz, ale i tak jest bez sensu, że jest na klockach, niby umiesz posługiwać się zmiennymi, alarmami, obsługą spritów z kodu, a nie umiesz zrobić kodu na ruch, dość dziwne i podejrzane :huh:, ale nie jest tak źle, a jeśli zamierzasz rozwijać ten przykład to może komuś się przyda, ale nie z powodu pokazania jak zrobić coś czego się nie umiało, tylko zaoszczędzić sobie roboty w pisaniu kodu, który już jest tu. Moja ocena to 2/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi