racoon66 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Tytuł: MUARAB Gatunek: przeglądarkowa (sci-fi / strategia / przygodowa ) Opis: Fabuła: Postapokaliptyczna tułaczka po zrujnowanym świecie pełnym zagrożeń. Głownie chodzi o to by zdobyć jak najwięcej punktów zwycięstwa, no i oczywiście przeżyć kolejny dzień. Aby przeżyć trzeba monitorować stan postaci: żywność, woda i oczywiście punkty życia oraz morale. Można się zrzeszać w klany dzięki tej opcji mamy więcej możliwości. początki: Najpierw trzeba stworzyć sobie konto, potem dodać postać i grać. Na początku gry mamy do dyspozycji tylko kilka podstawowych przedmiotów, trochę schematów potrzebnych do tworzenia przedmiotów. W miarę rozgrywki zyskujemy doświadczenie potrzebne do Możemy: - pokonywać wrogów a potem ich ograbić z mienia - tworzyć nowe przedmioty, budować schronienie - czytać książki, nabywać doświadczenia - zarzywać medykamenty: leki, narkotyki, mutageny itp - ładować bronie, - jeździć pojazdami co by się szybciej przemieszczać - dużo innych opcji :thumbsup: Adres gry: GRA MUARAB Rozmiar pliku: brak (gra dostępna przez dowolną przeglądarkę) Autorzy: Programowanie: Tomasz "Blu" Caregorodcew, Grzegorz "Glib" Libera Fabuła: Tomasz "Blu" Caregorodcew, Grzegorz "Glib" Libera,Piotr "Majdyk" Majdykowski Grafika: Tomasz "Blu" Caregorodcew, Grzegorz "Glib" Libera,Piotr "Majdyk" Majdykowski Muzyka: Brak Screeny: 5 screenshotów mojej gry 24.12.2008 Gra weszła w ostatnią fazę produkcji, dlatego umieszczam ją tutaj jako demo. Wszelkie sugestie mile widziane. :thumbsup: Przydali by się beta testrzy - gdyby ktoś był chętny to zapraszam na: zbytnik@m67.org mój e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Kolejna gra przeglądarkowa. Współpraca z dwoma kolegami dobrze ci wyszła, gra stoi na wysokim poziomie. Nigdy nie próbowałem, ale wiem jak trudno jest zrobić coś takiego. Grafika, może nie rewelacja, ale mi się podoba. Fabuła, też taka, no dość fajna :) Ogólnie dam ci 5/5 za trud włożony w tę grę i za udaną współpracę. Mi przeważnie ta współpraca nie wychodzi...ale to już inna bajka :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Grafika, może nie rewelacja, ale mi się podoba. Fabuła, też taka, no dość fajna :) Ogólnie dam ci 5/5 za trud włożony w tę grę i za udaną współpracę. 5/5 Cieszę się że ktoś docenił prawie rok pracy :) :thumbsup: Jaki masz nick w grze Muarab ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jeśli gra się dalej będzie rozwijać, wyjdzie z tego coś naprawdę fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 hmm... Widzę AJAX :) Skrypt zorientowany obiektowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 hmm... Widzę AJAX :) Skrypt zorientowany obiektowo? Tak, wprowadziliśmy ajaxa niedawono i przerabiamy interface pod tą technologię. Obiektowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 No to gratki za czoko grę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Bardzo ciekawa gra, nigdy nie spotkałem się z podobną produkcją "przeglądarkową". Gra jest rozbudowana i nawet wciąga. Żeby więcej napisać, musiał bym dłużej zagrać. Najbardziej razi w oczy paintowa grafika na mapach, popraw ją. Ale zapowiada się nieźle i jak piszesz, że to demo, to myślę że mogę dać 5-. :thumbsup: Hm, znalazłem błąd: Po nabraniu wody ze studni, na górze strony wyświetliły się zapytania mysql. SELECT * FROM muarab_studnia WHERE a IN ('A','B') AND id_muarab_studnia=1001; SELECT * FROM muarab_pojemnik WHERE a IN ('A','B') AND id_muarab_ekwipunek=2781 AND pojemnosc>ilosc_plynu AND rodzaj_plynu IN('woda','brak') AND ryzyko_rozlania IN (SELECT min(ryzyko_rozlania) FROM muarab_pojemnik WHERE a IN ('A','B') AND id_muarab_ekwipunek=2781 AND pojemnosc>ilosc_plynu AND rodzaj_plynu IN('woda','brak') ) AND a='A'; Pozdrawiam. Pracuj dalej! :thumbsup: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: FAIL. Ilość punktów premium: [ -11 PP ] A teraz trochę o tym jak mieć punkty premium za free hehe :thumbsup: Na początek efekt jaki uzyskałem: A teraz instrukszyn: Wchodzimy sobie w stronę gdzie można użyć premium Kupujemy sobie pierwszą rzecz za punkty startowe Nie mamy już premium points na inne rzeczy więc... ...dajemy wstecz (u góry przeglądarki) wybieramy drugą rzecz, kupujemy mamy punkty na minusie, ale to nic, robimy tak też z 3 rzeczą miłej zabawy! ;) A autorowi radzę to szybko poprawić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 EDIT: FAIL. A teraz instrukszyn: Wchodzimy sobie w stronę gdzie można użyć premium Kupujemy sobie pierwszą rzecz za punkty startowe Nie mamy już premium points na inne rzeczy więc... ...dajemy wstecz (u góry przeglądarki) wybieramy drugą rzecz, kupujemy mamy punkty na minusie, ale to nic, robimy tak też z 3 rzeczą miłej zabawy! ;) A autorowi radzę to szybko poprawić! Ok, spróbuj teraz cofam wszystkie zmiany. Mam nadzieję że do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Ok, spróbuj teraz cofam wszystkie zmiany. Mam nadzieję że do końca. Jak na razie, działa ok. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Po nabraniu wody ze studni, na górze strony wyświetliły się zapytania mysql. Kod SQL. A i tak uzywaja PostgreSQL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkimag90 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Przyznam, że nie lubię tego typu gier ale na pewno włożyłeś w to wiele wysiłku i doceniam to. Daje tobie 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Pamiętajcie, że nie wiemy, czy hasła są hashowane 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Pamiętajcie, że nie wiemy, czy hasła są hashowane 8) Dlatego ja zawsze w stronach użytkowników Gmclanu daję inne hasła niż te które używam codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Wszystkie hasła są hashowane więc możecie spać spokojnie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Gra wydaje się ciekawa, ale na początku ciężko się połapać, co jest gdzie i po co i nie wiadomo, co trzeba w ogóle robić ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 nie grywam w przeglądarkowe, ale gratulacje za projekt :D. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Gra fajna :] Lubie takie gry :P moja ocenka to 5/5 ponieważ to kawał dobrej roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Dzięki za pozytywne opinie o grze :) Naprawdę zagrzewa mnie to do dalszych prac :D Nowsza wersja: 0.9.7 (1.0 już soon) Lista zmian w systemie: - Diagnoza. Od niedawna medycy też mają pełne ręce roboty zwłaszcza po zabawach wojowników z mutantami w chowanego. - Wyzwania. System wrogiego przejmowania budynków. Pojawił się oficjalnie cel gry: Przejęcie władzy nad postnuklearnym światem. :D Usprawniłem system zakupu punktów premium, poprzez integrację z systemami bankowymi (platnosci.pl) od niedawna można zakupić PP w naszym wirtualnym sklepie. Nowsze grafiki, znalazła się grupka fanów którzy robią zdjęcia i grafiki do muarab. Obecnie są zaimplementowane na wersji developerskiej: www.muarab.net Dodałiśmy też stronę "O grze" pod adresem: gra.muarab.net Narazie tyle :thumbsup: Oficjalne otwarcie już wkrótce, zapraszam do testowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 W czym to zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 W czym to zrobione? Ślepy jesteś? AJAX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon66 Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 W czym to zrobione? Konkretnie: Baza danych + PHP + javascript + trochę ajaxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi