gol350 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Chcę poruszać myszką objekt w cztery strony. Dałem taki kod: if mouse_check_button_released(mb_left)==1 && mouse_y>y && x=x motion_set(270,5); if mouse_check_button_released(mb_left)==1 && mouse_x>x && y=y motion_set(0,5); if mouse_check_button_released(mb_left)==1 && mouse_y<y && x=x motion_set(90,5); if mouse_check_button_released(mb_left)==1 && mouse_x<x && y=y motion_set(180,5); Objekt porusza się w górę ,i na boki ,ale do dołu już nie. Nie pojmuje o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 x=x, y=y = wat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gol350 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 x=x, y=y = wat? Bez tego x=x,y=y też chodzi tylko w trzy strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Wiem już co jest nie tak, ale nie wiem jak rozwiązać ten problem. W każdym stepie jak wiesz sprawdza warunki wszystkie pokolei, więc jeśli zgadza się warunek dla chodzenia w dół, a później okaże sie, że warunek także spelnił np. chód w lewo to pójdzie w lewo, a to dlatego, że jest później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gol350 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Wiem już co jest nie tak, ale nie wiem jak rozwiązać ten problem. W każdym stepie jak wiesz sprawdza warunki wszystkie pokolei, więc jeśli zgadza się warunek dla chodzenia w dół, a później okaże sie, że warunek także spelnił np. chód w lewo to pójdzie w lewo, a to dlatego, że jest później. Może trzeba coś dopisać na początku ,żeby pierwszy warunek też został spełniony. A może umiecie rozdzielić te warunki żeby, program wykonywał każdy z nich oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi