Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Siema.Wczytuje grafikę do gry z dysku.Ale jak zrobić ze po najechaniu na nie wyświetla się napis?mam kod na napis: if collision_point(mouse_x,mouse_y,id,0,0) tip_set("oto grafa z dysku"); ale nie dziala jak go w stawiam do obj loader_grafa :/ Próbowałem wstawiać do skryptu ale to bez sensu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 tip_set - WTF? Nie ma takiej funkcji w Game Maker :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 odwołanie do skryptu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jak do skryptu? Masz skrypt w scripts ? No to powinno być tip_set(); ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Nie. Wklej tu (pokaz nam :P) ten twój skrypt (co sie nazywa tip_set), zawsze tak rób jak szukasz pomocy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 jest to kod i skrypy z tego przykladu: http://wyslijplik.pl/download.php?sid=9n6kUM35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A masz zainicjowane to coś GML tip_init(); ? Jeśli nie to zainicjuj w jakimś kontrolerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 jest6 zainicjowane w obj controller. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Już wiem, musisz to dać do obiektu z tą grafiką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 o wlasnie o to chodzi ze dodalem to do obj ktury wczytuje i do obj ktury rysuje ta grafe...i nic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A w jakim evencie masz ten koda dany ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 step bo wkoncu po zdezeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 A co się dzieje dokładnie ? Bo nie napisałeś, a w ogóle prześlij projekt :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 W tej wersji jest bug że jak zmieniasz room to musisz jeszcze raz initnąć. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=14197 Nowa wersja, specjalnie się pofatygowałem i zuploadowałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 thx EDIT:niestety nadal nie dziala:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi