gol350 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam taki kod w "create": x=ghost_x; y=ghost_y; i pojawia się taki błąd: ___________________________________________ ERROR in action number 2 of Create Event for object ghost: Error in code at line 1: x=ghost_x; at position 3: Unknown variable ghost_x Nie wiem co sknociłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 ghost.x/ghost.y jesli referujesz do obiektu Jak nie, to zmiennej ghost_x/ghost_y po prostu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 angielski sie klania. Poza tym dokladnie napisane jest co jest zle: at position 3: Unknown variable ghost_x czyli: zmienna ghost_x nie istnieje. jak juz to ghost.x i ghost.y, czyli adresowanie zmiennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 To ma być pozycja x obiektu ghost ? Jeśli tak to nie: GML x=ghost_x tylko : GML x=ghost.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gol350 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzięki chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi