Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam ;) Mam Neostradę 1mb i router Pentagram Cerberus i dzielę go na dwa komputery. Bo jak miałem zwykłą neostradę, to miałem zewnętrzne IP. A teraz jak kupiłem router to wewnętrzne :/ I nie mogę postawić żadnego serwera gry :( (no może nie wliczając Hamachi, ale ono jest kłopotliwe i każdy musi go mieć, by korzystać z mojego serwera). I tu pojawia się moje pytanie: JAK USTAWIĆ WEWNĘTRZNE IP NA ZEWNĘTRZNE? To dla mnie bardzo ważne i proszę - nie odsyłajcie mnie do Google'ów, bo tam już byłem. Proszę o odpowiedź :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 No cóż jak masz router masz wewnętrzne IP ja też tak mam. Prawdopodobnie się nie da :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Prawdopodobnie to głupoty gadacie. Od czego macie przekierowanie portów? :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Prawdopodobnie to głupoty gadacie. Od czego macie przekierowanie portów? :S A jak je przekierować? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 A jak je przekierować? ;] Dołączam się do pytania Ghosta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 W panelu sterowania routera? Można też ustawić strefę zdemilitaryzowaną czyli przekierować wszystkie porty na wew. ip jednego z komputerów w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 W panelu sterowania routera? Można też ustawić strefę zdemilitaryzowaną czyli przekierować wszystkie porty na wew. ip jednego z komputerów w sieci. Zadałem pytanie: JAK? A nie GDZIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zadałem pytanie: JAK? A nie GDZIE? Spokojnie człowieku bo ci żyłka pęknie, może poprosisz, mamy dobre chęci a ty tu jeszcze dużymi literami piszesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 @up: Już prosiłem: Proszę o odpowiedź :( Edit: To tak jakbym się spytał: Jak skonfigurować router? I dostał odpowiedź: Musisz skonfigurować router. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ranmus przecież Tobie napisał odpowiedź, jeszcze w dodatku nie umiesz wykorzystać tej wiedzy która my Tobie dajemy. Jednym słowem: "Ja pierdole" ( sorry, warn może być, ale nie mogłem się powstrzymać ;ss , w sumie to cytat ;dd ). btw Nie wiemy jaki masz router, więc tobie dokładnej odpowiedzi nie podamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ranmus przecież Tobie napisał odpowiedź, jeszcze w dodatku nie umiesz wykorzystać tej wiedzy która my Tobie dajemy. Jednym słowem: "Ja pierdole" ( sorry, warn może być, ale nie mogłem się powstrzymać ;ss , w sumie to cytat ;dd ). btw Nie wiemy jaki masz router, więc tobie dokładnej odpowiedzi nie podamy. Kurfa, napisałem w pierwszym poście jaki mam router, ŻAL! Naucz się czytać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 A to tylko jeden jest Pentagram Cerberus? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phaux Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Tak się składa że ja też mam Pentagram Cerberus więc ci wytłumaczę :D Zrób tak: 1. wejdź przez przeglądarkę na 192.168.1.100 2. zaloguj się 3. kliknij menu advanced setup 4. podmenu NAT 5. virtual server 6. podaj zasięg portów z których bedzie korzystał server i wewnetrzne IP kompa na którym bedzie server 7. przycisk SAVE i gotowe ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Tak się składa że ja też mam Pentagram Cerberus więc ci wytłumaczę :D Zrób tak: 1. wejdź przez przeglądarkę na 192.168.1.100 2. zaloguj się 3. kliknij menu advanced setup 4. podmenu NAT 5. virtual server 6. podaj zasięg portów z których bedzie korzystał server i wewnetrzne IP kompa na którym bedzie server 7. przycisk SAVE i gotowe ;> Chodzi mi o całą sieć a nie o 2 komputery ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phaux Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja tak mam i nie narzekam. Poza tym nie za bardzo rozumiem, napisałes że twoja sieć ma dwa kompy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja tak mam i nie narzekam. Poza tym nie za bardzo rozumiem, napisałes że twoja sieć ma dwa kompy Mój router ma 2 kompy, ale chce założyć serwer na całą sieć, cały internet, wszystkim go udostępnić. Nie tylko sobie i bratu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phaux Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 No i tak właśnie to działa :3 Router będzie przekierowywał połączenia przychodzące z internetu na kompa z uruchomionym serverem który nasłuchuje tych połączeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 No i tak właśnie to działa :3 Router będzie przekierowywał połączenia przychodzące z internetu na kompa z uruchomionym serverem który nasłuchuje tych połączeń. DZIAŁA!! :D THANXUJE. Locked. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi