sfinkss Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 znalazłem przykład jeden ,a jakies innej stronie z space invaders... ale wszystko bardzo małe, kosmici nie poruszali sie noormalnie, skakali jakby, a ja mogłem strzelać drugi raz tylko jak pierwszy nabój do nich doleci.... więc, ma ktoś lepszy przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 To nie mozesz przerobic tamtego :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 czy raczej nie możesz zrobić tego sam? gry typu space invaders nie są aż tak trudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 hmm... no mogę... tylko kilku rzeczy nie wiem. jak zrobic zeby te potwory przesuwały sie co 2 pix. co sekunde i przy tym co sekunde zmieniały sprite 1 na 2, 1 na 2 i w kołko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ustawić alarmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 tak... z alarmami miałem zawsze problemy. nie moze ktoś po prostu napisac kodu?prosze; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 co sekunde zmieniały sprite 1 na 2, 1 na 2 i w kołko.Osobne sprite'y? Jeśli nie są animowane, to nie lepiej zrobić dwuklatkowej animacji o odpowiednio niskim image speed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 tak... z alarmami miałem zawsze problemy. nie moze ktoś po prostu napisac kodu?prosze; ) A jaki może być problem z alarmem. To jak budzik. Nastawiasz, dzwoni i coś robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi