sfinkss Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Mam zdjęcie, np. sukienka w paski, czerwone, zielone i żółte. jak zrobic w photoshopie zeby tylko zolty został, a reszta były czarno białe? zaznaczanie rózdzka czy czymś podobnym odpada bo to są bardzo nieregularne linie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Spróbuj użyć zastępowania kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Mam zdjęcie, np. sukienka w paski, czerwone, zielone i żółte. jak zrobic w photoshopie zeby tylko zolty został, a reszta były czarno białe? zaznaczanie rózdzka czy czymś podobnym odpada bo to są bardzo nieregularne linie. Proponyję zrobić tak: Zaznaczyć odręcznie tylko kolor żółty (w PSP mam opcję zaznaczenia "punkt po punkcie" - nie wiem jak jest w PS) potem odwrócić zaznaczenie i zakolorować na czarno-biało całą resztę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curchack Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Możesz tak: 1. W panelu Adjustments daj Black & White 2. W panelu Masks daj Color Range... 3. Zaznacz Invert 4. Zaznacz kolorek który ma zostać xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 nie moge znalezc tego 'zakres koloru' EDIT mam pomysl zeby najpierw zaznaczyc zołcie a potem zrobic invert i black and white. tylko nie wiem jak to zrobic; ) OK znalazłem jak to zrobić dla tych co tez będą szukali: http://www.photoshop.zafriko.pl/str/separowanie_koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi