Muchaszewski Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Czy da się zrobić obrót myszką kamery w grze 3D chyba wiecie o co chodzi jak w FFP kamera podąża za myszką. Zauważyłem że im bardziej skierowana kamera w dół lub w górę tym płynnieoj chdzi więc czy da się to ominąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Pytasz się czy sie da to ja ci odpowiadam: Da się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 A możecie dać kod, przykład cokolwiek jak to zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 weźcie w końcu ludzie zacznijcie robić gry które jesteście sami w stanie skończyć, pod swoje umiejętności a nie z kijkiem na smoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 weźcie w końcu ludzie zacznijcie robić gry które jesteście sami w stanie skończyć, pod swoje umiejętności a nie z kijkiem na smoka. W tej grze miałem 3 rzeczy których nie umiałem czy możecie pomóc??? Chyba każdy od czegoś zaczynał nie? POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Zapytaj PsyhiXa. Chyba tylko on z całego GMC zna się na 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Chyba każdy od czegoś zaczynał nie? POMOCY Tak, ale nie od 3D. Bo potem wynikają takie problemy jak u ciebie. Żeby brać się za 3D trzeba już cokolwiek umieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 W 2D zrobię prawie wszystko więc zacząłem robić w 3D Czy ktoś mi w końcu pomoże??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Gdybyś naprawdę w 2D był w stanie zrobić wszystko to w 3D tez nie miał byś problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Nie wiem jak to zrobić i parę innych rzeczy jak mnie chociaż naprowadzicie na dobry trop, bo nie mam na to pomysłu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 GML (create) alpha=0 // horyzontalny (poziomy) kat kamery beta=0 // wertykalny (pionowy) kat kamery GML (step) mx=(window_mouse_get_x()-window_get_width()/2)/(window_get_width()/2) my=(window_mouse_get_y()-window_get_height()/2)/(window_get_height()/2) alpha-=mx*45 beta-=my*45 window_mouse_set(window_get_width()/2,window_get_height()/2) dodam tylko ze to dziala tylko w trybie okienkowym. A projekcje mam nadzieje ze potrafisz ustawic majac pozycje kamery i kąty obrotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Tyle to już umiem dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi