Exigo Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Otóż, jak wiecie, jest coś takiego jak distance_to_point czy tam, object... ale niestety mam problem. Kod ten wymaga jedynie dwóch argumentów (x oraz y), i dzięki temu oblicza dystans pomiędzy obiektami... ale cóż, oblicza ten dystans od swoich "namiarów", a ja chcę aby obliczał od określonej współrzędnej. Czyli np. dystans(kot_x,kot_y,pies_x,pies_y); :P Da się coś takiego stworzyć?... Domyślam się że nawet istnieje funkcja, ale niestety nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 point_distance(x1,y1,x2,y2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Dzięki. :P Temat zamknę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi