LoseKK Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Posiadam taki kod: GML if strzalgrafa=false { draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha); } if strzalgrafa=true { } i co mam wpisać po strzagrafa=true, aby pokazywało mi spr_bohaterstrzal zamiast głównego sprita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Posiadam taki kod: GML if strzalgrafa=false { draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha); } if strzalgrafa=true { } i co mam wpisać po strzagrafa=true, aby pokazywało mi spr_bohaterstrzal zamiast głównego sprita? GML sprite_index = spr_bohaterstrzal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 draw_sprite_ext(sprite_index = spr_bohaterstrzal,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_bl end,image_alpha); Wyskakuje mi celownik zamiast kolesia Czy samo sprite_index? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 draw_sprite_ext(sprite_index = spr_bohaterstrzal,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_bl end,image_alpha); Wyskakuje mi celownik zamiast kolesia Czy samo sprite_index? Nie wiem za bardzo co chcesz zrobić, ale spróbuj tak: GML draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha); if (strzalgrafa=false) sprite_index = podstawowy_sprite_bohatera if (strzalgrafa=true) sprite_index = sprite_przy_strzale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Dzięki mam narazie: GML if strzalgrafa=true { draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha); sprite_index = spr_bohaterstrzalw } Wszystko gra jedynie zmienne w step chyba znowu pomieszałem i mi się nie zmienia do tego 1, ale już sam do tego dojdę. Jeszcze raz wielkie dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi