BartekGMClan Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Tak jak w temacie: Jak jest change object w kodzie?? Chodzi mi o to że chcę to napisać w STEP. Pytanie może trochę noobowskie, ale proszę o wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Nie wiem czy tak się da ale chyba można to zrobić ustawiając Parent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 instance_change(object,yes) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Aha, no jasne :D EDIT: Jeszcze jedno(piszę tutaj bo nie ma sensu zakładać nowego topica)- Mam takie coś: if distance_to_object(obj_player)<5 instance_change(objEnemy_shoot) Chodzi mi tutaj o 2 linijkę- wyskakuje error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 GML if distance_to_object(obj_player)<5 instance_change(objEnemy_shoot,yes) Teraz jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 powinno być: GML if distance_to_object(obj_player)<5 { instance_change(objEnemy_shoot) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 niby co tu zmieniłeś? nic tu nie zmienia nawias :P po prostu on nie wpisał yes po obiekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Egzekutor, jak wpisuję YES to też mi błąd wyskakuje A to Szymona też nie działa :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Powinno być : instance_change(obj_lol,true); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 u mnie jest ok <_< A jak ci rzeczywiście nie działa to zrób tak GML if distance_to_object(obj_player)<5 instance_destroy() instance_create(x,y,objEnemy_shoot) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Dziex GMCLIKER, działa. Jesteś w credits. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi