Paqoo Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Jak zrobić żeby zapisywać zrzuty ekranu w folderze np. "zrzuty" i nazywać je zrzut1, zrzut2, zrzut3... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 GML for( i = 0; file_exists( 'folder\zrzut' + string( i ) ); i++ ); screen_save( 'folder\zrzut' + string( i ) ); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Sprawdzaj pętlą while czy jest jakiś tam zrzut i jeśli go nie ma to go tworzysz i kończysz pętlę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Gm chyba nie rozumie, że i++ to zwiększenie i o 1. Druga rzecz, że trzeba jeszcze dodać rozszerzenie i z tym warunkiem coś nie tak, bo przy drugim zrzucie wywala mi błąd "niepoprawny warunek". Rewlisz ja cierpię na chroniczny brak wyobraźni programistycznej ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 może to Ci pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Dzięki Slax widzę, że Tobie pomogło to mi pewnie też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Jezu, kopłem się bo dawno w GMLu nie pisałem: GML for( i = 0; file_exists( 'folder\zrzut' + string( i ) ); i += 1 ); screen_save( 'folder\zrzut' + string( i ) ); Co nie zwalnia Ciebie z myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Tymon tamten skrypt, który dostał Slax i tak jest lepszy bo zapisuje te zrzuty w konkretnym katalogu, a ten mi zrobi bajzel :D Ale dzięki za chęci. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Człowieku, dobijasz mnie swoją głupotą. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi