Exigo Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Otóż nauczycielka zadała nam czasochłonne i bezsensowne zadanie... Mamy podać jakiś zawód zaczynający się na daną literę (oczywiście po niemiecku). Większość zrobiłem, ale zostało kilka i nic niestety nie przychodzi mi do głowy. :P Więc tak.. zostały te litery: C, E, T, O, U, W... Jak coś wam przyjdzie do głowy to nie wahajcie się napisać. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 pod W wpisz Wasserman, lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Heh.. czy w ogóle istnieje takie słowo? No,... co najwyżej nazwisko. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 http://e-deutsch.pl/zawody-r155.htm Masz Pan i se Pan dobierz jakie chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dziękować panu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Może trochę spóźnione, ale masz takie popularne na daną literę: C - Chirurg - chirurg lol E - Erzieher - wychowawca T - Taxifahrer - taksówkarz O - Obstgaertner - sadownik U - Uhrmacher - zegarmistrz W - Waechter - stróż ae to oczywiście a umlaut, ale nie miałem tego jak inaczej zapisać na swojej klawiaturze, a nie chciało mi się tablicy znaków odpalać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Spóźniłeś się, racja, ale i tak dzięki za fatygę. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi