hudy0070 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Jak zmienić path jeżeli mam kod: GML switch (jakaś zmienna ) { case 0: path1; break; case 1: path2; break; i tak dalej } mniej więcej tak zrobiłem ale nic się nie działo, pathy włączałem za pomocą path_start(), ale nie wiem czy dobrze zrobiłem, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 zależy w jaki sposób zmienia ci się ta zmienna. Nie lepiej zmieniać path wraz ze zmienną ? albo coś takiego : path[0] = path_1; path[1] = path_2; path[2] = path_3; potem path_start( path[ zmienna ] , bla bla bla ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Dalej to samo tzn, obiekt zamiast poruszać się po ścieżce stoi w miejscu. GML path_start(path,30,2,0) path_start(path,30,2,1) czym różni się to 1 od 2? bo jak napisze 0 to chodzi ale nie tam gdzie chce a jak 1 to stoi w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ehmm.... sory za dubla ale nic sam nie wymyśliłem a temat się urwał, więc pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 create : a = -1; // aktualny apatch path[0] = path0; path[1] = path1; path[2] = path2; key press space : if a < 2 { a+=1; path_start( path[a], 8, 1, 0 ); } else { a = 0; path_start( path[a], 8, 1, 0 ); } zmiana patcha spacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Przypomnij mi, że ci jestem piwo jak cię spotkam xD wielkie thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi