LionX Dagger Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Witam mam coś takiego >>Play Flash<< i mam pytanie czy jest sposób by gdy dojdze do punktu w patch najpierw się płynnie obrucił a potem poszedł dalej ? jeśli to zbyt błahy problem to sorry za post w złym dziale ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 GML dir+=(direction-dir)*0.1; image_angle=dir; kierunek_tych_niebieskich_swiatel=dir; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 GML dir+=(direction-dir)*0.1; image_angle=dir; kierunek_tych_niebieskich_swiatel=dir; dzięki mniej więcej oto mi chodzi ale czasem robią nie potrzebnie obrót o 270' wiesz czasem zamiast obrócić w lewo o 90' to obraca się w prawo o 270' i chciałbym by się najpierw zatrzymał na punkcie obrócił i żeby dopiero wtedy szedł dalej ale to co dałeś też by mogło być gdyby nie te obroty o 270' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 No tak, zapomniałem że z directionem nie jest tak łatwo... Tak się składa że ten problem został niedawno rozwiązany (i to przeze mnie ;P) chyba mam za krótką pamięć. https://forum.gmclan.org/index.php?s=&s...st&p=196833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 No tak, zapomniałem że z directionem nie jest tak łatwo... Tak się składa że ten problem został niedawno rozwiązany (i to przeze mnie ;P) chyba mam za krótką pamięć. https://forum.gmclan.org/index.php?s=&s...st&p=196833 no coś działa ale jakoś lekko dziwnie ale to na pewno przezemnie ponieważ nie wiem co dać w destination to dałem coś takiego : dir+=(direction-dir)*0.1; direction=script_execute(direction_smooth_set,direction,dir,25) image_angle=direction co ja tam w destination mam dać nazwę danego path ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 GML dir=direction_smooth_set(dir,direction,10); image_angle=dir; kierunek_tych_niebieskich_swiatel=dir; ...było wyjaśnione w tamtym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 tak tylko że tam w destination było "point_direction(mouse_x,mouse_y,x,y)" a ja nie wiedziałem czym to zastąpić ale mniejsza oto bo działa :3 temat zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi