Markuz Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Siema , czy istnieje jakiś DLL dzięki któremu do swojej gry będzie się dało importować obiekty 3D robione np. w Blenderze? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Hmm, wiem ze istnieje jakis modul eksportera dla blendera, ktory eksportuje modele do formatu gma. Ale w sumie mozesz tez eksportowac w blenderze modele do plikow OBJ i ladowac je moim skryptem WaveFront Loader, ale musisz pamietac o pewnej zasadzie: w opcjach eksportu trzeba zaznaczyc zeby trojkowal wszystkie poligony (triangulate all faces) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 O, sorry że się wtrącę, ale mam problem podobnej natury.. (no, może w małym stopniu) :D Bowiem modeluje w tzw. "3d canvas" i niestety wersja podstawowa może eksportować pliki jedynie w formatach Pov-Ray oraz tym 'programowym', chyba 3dc... no i mam problem, bo niestety nie istnieje w świecie żadna biblioteka obsługująca te formaty w Gm'ie...(dam sobie rękę uciąć) i co teraz? (nie mówię o obcinaniu ręki, ale problemie) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 to sprawdz czy blender obsluguje ktorys z formatow tego programu i wtedy nim otwieraj i eksportuj do OBJ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Tak się składa, że blender nie obsługuje tych formatów. Sprawdzałem też inne programy. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 to nie zostaje nic innego jak zrobic ze swojego progsa (3d canvas) pelna wersje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Ta opcja odpada. :P Tu mam pytanie do całego "społeczeństwa": Zna ktoś program który obsługuje format .pov ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Przepraszam, ale odświeżam temat bo nadal nikt mi nie pomógł, więc jak? (pytanie jest napisane wyżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi