Wezyr Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Otóż mam problem, jak mogę wysłać i przeczytać jakąś globalną z użyciem 39Dll ??? Próbowałem np. tak: GML if keyboard_string='tekst' { clearbuffer(); writebyte(4); writeshort(global.dane); sendmessage(global.clienttcp); clearbuffer(); } I odczytywanie: GML global.dane = readshort(); Ale bez skutecznie- brak jakiejkolwiek reakcji :[ I tu moja prośba, zrobiłby mi ktoś przykład lub opisał dokładnie jak mogę to zrobić ? Korzystam z engine Online_Engine_V2 z Game Maker Community. Z góry dziekuje. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Zmienna to zmienna i nie ważne jaka. Co przechowuje global.dane? I pamiętaj że najpierw odczytujesz id, a później dane: GML mid = readbyte(); global.dane = readshort(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Zależnie od sytuacji przechowuje 1 lub 0 ale jeśli trzeba to może też być true lub false Czyli wysyłanie jest wporządku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Czyli całkowicie wystarcza: GML clearbuffer(); writebyte(4); writebyte(global.dane); GML mid = readbyte(); global.dane = readbyte(); I wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jej działa, jesteś boski :P Heheheh A ty to stary, nowy Tymon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Stary Tymon z nowym nickiem :P popatrz se... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 A mam jeszcze jedno pytanie. Czy wiesz jak zrobić aby global.dane były wysyłane z serwera ? Tak aby tylko osoba hostujaca mogla to robic ? Edit: Chodzi mi o banowanie i kicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 No jakoś musisz rozróżniać serwer i klienta, np. jakąś zmienną. Nie wiem jak to jest u Ciebie zrobione. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Wysłać ci linka do tego engine ? Jeśli tak to masz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi