bartas Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Siema mam plan na MMORPG tylko że mam wew. IP. Zauważyłem że na gear-studio tam gdzie są statusy serwerów jest adres z no-ip. Czy na takie serwery żeby wszyscy mogli ładnie grać można wybrać no-ip? Nie trzeba ściągać wtedy żadnych programów? Myślałem nad hamachi ale doszedłem do wniosku że mmorpg z serwerem na hamachi nie ma sensu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Nie wypadałoby pierw skończyć grę? (Wątpię że zostanie ukończona.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ale poco mam zabierać się za coś co nie wiem czy będzie działać? O.o To tak jak by kupować grę bez patrzenia na wymagania - może będzie działać może nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Czemu MMORPG na hamachi to głupota? 1. Standard. "Cześć, robię mmorpga i..." Zobacz FAQ a jeśli uważasz, że dasz radę, to przeczytaj art Yody o 39dll 2. GM + MMORPG = FAIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Czemu MMORPG na hamachi to głupota? 1. Standard. "Cześć, robię mmorpga i..." Zobacz FAQ a jeśli uważasz, że dasz radę, to przeczytaj art Yody o 39dll 2. GM + MMORPG = FAIL Myślisz że nie czytałem FAQ? Nie proszę o kod o nic wielkiego a wy na mnie naskakujecie... MMORPG na hamachi to glupota bo każdy zanim się połączy z serwerem musi instalować hamachi i podłączać się do jakiejś sieci. Możecie mi teraz wyjaśnić czy będzie działało na no-ip a nie mnie krytykowac? <_< Dziękuję EDIT: Co do punktu drugiego to powiedz czy Almora = FAIL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 no-ip jest do dynamicznych ip, nie czyni zaś jego zewnętrznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 no-ip jest do dynamicznych ip, nie czyni zaś jego zewnętrznym. Dzięki a teraz zamykam bo znowu ktoś się przyczepi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi