Fallord Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, z racji tego, że w końcu wziąłem się za programowanie mam pytanie. Postać blokuje mi się na każdym pixelu, chciałbym to jakoś zlikwidować. Próbowałem z maskami, lecz to raczej nie w tym leży rzecz. Mam object bohatera, która jest kwadratem i stworzoną w paincie powierzchnie. Lecz gdy idę, postać blokuje się co chwilę, dlatego muszę skoczyć, żeby się przemieścić. Było by miło gdyby ktoś pomógł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A jaki masz kod na poruszanie się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, z racji tego, że w końcu wziąłem się za programowanie mam pytanie. Postać blokuje mi się na każdym pixelu, chciałbym to jakoś zlikwidować. Próbowałem z maskami, lecz to raczej nie w tym leży rzecz. Mam object bohatera, która jest kwadratem i stworzoną w paincie powierzchnie. Lecz gdy idę, postać blokuje się co chwilę, dlatego muszę skoczyć, żeby się przemieścić. Było by miło gdyby ktoś pomógł. Pozdrawiam. Hah, masz nierówne platformy może? Albo może masz 2 obiekty zaznaczone na Solid ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Z tego co zrozumiałem To powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Tak chodziło o coś takiego jak dał Marcelot, jednak kiedy wchodzę po stromej górce, postać nie naturalnie się porusza, trzęsie się. Ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ? Naprawiłem, dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi