Paqoo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Problem polega na tym, że jak bohater wejdzie na jedno pole w tym samym czasie z potworem to oba się blokują, czasami przesuwają się o pare pixeli i później nie da się wejść w ciasny korytarz 32px. Grafiki mają po 32px na 32px. Próbowałem z wykrywaniem: np. if place_free(x-32,y) then x-=32 oraz: x=xprevious y=yprevious Czy jakoś tak :) Co robić!? <_< Przez ten błąd nie da się grać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 A masz chodzenie po siatce, czy jak wciśniesz klawisz w górę to przesówa 1 czy tam 2px? PS: maski ustaw ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 To jest chodzenie po siatce. Ustawiłem te maski i działa jak trzeba. Zapomniałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi