gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam ! Chce żeby boty poszły w dwie strony i gdy czegoś dotkną , poszły w drugą stronę i tak w kółko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 GML //CREATE BOTA speed=prędkość bota direction=początkowy kierunek //KOLIZJA BOTA Z TYM CZYMŚ direction=nowy kierunek O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tak ale jest błąd ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object potwor: Error in code at line 4: direction=Left at position 12: Unknown variable Left Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 może klocki? ; ) daj im klocek move free i zaznacz wszystkie strzałki, speed daj np. 3 i )nie wiem czy to zadziała) w stepie daj bounce i zaznacz AGAINST: all objects EDIT nie ma takiego czegoś jak LEFT tutaj w direction dajesz tylko kąty, czyli jak direction=90 to pojedzie w prawo itd. (chyba tak^^) (edit: teraz to wyglada jakoś; ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zrób tak w create bota daj: direction=random(0) speed=2 alarm[0]=200 i zrób alarm [0] i tam daj: direction=random(0) alarm[0]=200 i w kolizji bota z obiektem daj: move_bounce_solid(1) to na 100% działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie dział powiem co zrobiłem ^^ Jest potwór_obiect Dalej zrobiłem add Event - Step -Step - i tam oddałem - Excute a piece of code - tam dodałem - //CREATE BOTA speed=3 direction=Left //object5 direction= Right a następnie Start moving in a derecetion - i dodałem ruch w prawo-lewo I nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 T zrób tak jak ci napisałem powyżej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ale pogubiłem się w twoim przykładzie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ale działa?? Bo jak nie to wytłumaczę Ci to bliżej :) Create bota i kliknij Excute a piece of code daj tam: direction=random(0) speed=2 alarm[0]=200 Zrób alarm [0] w bocie i kliknij Excute a piece of code tam daj: direction=random(0) alarm[0]=200 i w collision bota z przeszkodą daj: move_bounce_solid(1) // wtedy się odbije i już wiesz o co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 "Excute a piece of" Gdzie to jest ?? move , move1 , move2 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 w zakładce control <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Wszystko dobrze :) :lol2: Ale nie chodzi :blink: <_< :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a co Ci wyskoczyło?? widzę że pojętnością nie zaskakujesz bo mi jakoś działa o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To co miałem w rom , ale przeciwnik się nie rusza ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi