gorky Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam ! Mam dylemat jak zrobić żeby jak dotknę przeciwnika żeby mój gracz pojawiał się na mecie , ale jak na skocze na niego żeby mi dodawało punkt oraz niszczyło potwora . Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Potworek: Przy kolizji: GML if obj_gracz.y<y-5 { instance_destroy() score+=10 } else { obj_gracz.x=xstart obj_gracz.y=ystart } Tak w ogóle to nie wiem czy będzie działać bo nigdy nie robiłem takiej gry ale zobacz i powiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 dzięki ;D a to ma być u potwora z kolizją bohaterem czy na odwrót ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 U potwora :P A działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ok dzięki kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 hmmmm...... gdy naskoczę na na niego to znika ale gdy idę i dotknę go to znajduje sie pod nim i sie zacina a jak nacisnę skok to znika i dodaje punktów ^^ ;/ może jakaś wskazówka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A potworek ma solid? Mi się tak kiedyś działo przy solidnych obiektach i używając move_conntact() z tego co pamiętam... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 już dział dzięki ( błąd w kodzie ) ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Sorka za spamek ale gdy np chce żeby gdy dotknę potwora mnie restartowało to nic ale jak naskoczę to mnie restauruje a ja chce odwrotnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Lol! To zrób odwrotnie. Przełóż instrukcje odpowiednie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 To co mam zrobić bo jak idę i dotknę go to nic !! a jak naskoczę na niego restart ;/ A ma być odwrotnie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi