trolu122 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 mam problem z pobieraniem koloru i nie wiem jak go rozwiązać room 1: wybieranie koloru postaci klikam na palete barw: color = draw_getpixel(mouse_x,mouse_y) ludzik: draw_sprite_ext(player,0,x,y,0,0,0,kolor,1) room 2: gra własciwa i chce aby w tym roomie ludzik miał taki kolory jakie wybrałem w poprzednim czy da sie to jakos rozwiązać? mozna zapisać kolor w postaci liczb i nadać im globala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jest jakiś przykład... chyba gumexa (nie jestem pewien)... popytaj, a będziesz wiedział. PS: Ale nie ma tam niczego o przesyłaniu informacji pomiędzy roomami. :/ Wydaje mi się, że coś z INI trzeba zrobić... no ale problem: W jakiej formie to zapisać. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 daj global.color i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tez tak myślałem :P ale kolor zapisuje sie jako kolor a nie jako liczby i global nie działa :/ ma ktos jakis pomysł/ :D edit: a nie sorry da sie :P musiałem cos wczesniej pomylic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 huh to musi działac, blad masz tutaj GML draw_sprite_ext(sprite0,0,x,y,0,0,0,global.color,1); xscale i yscale masz na 0 i dlatego sprita nie widac :o ustaw na 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi