johny13 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jest jakis przyklad chodzenia strzalkami ze postac przekreca sie przy nacisnieciu lewego przycisku troche w lewo przy nacisnieciu strzalki w gore idzie do przodu itp. Chodzi mi o to ze jak bym trzymal strzalke w lewo to ta postac sie przekreca w lewo pokoleji po 1 stopniu. Niewiem czy dobrze wytlumaczylem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Ale opisz czy do platformówki czy top-down. Bo trochę nie zrozumiałem. A jasnowidzem nie jestem. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Widziales przyklad chodznie ala almora tam jest takie cus ze sprite jest w jedna strone ale jak sie nacisnie myszka to on sie przekreca w inna i tam idzie. Mi chodzi o taki przyklad ze ten obietk jak sie nacisnie przycisk w lewa strone to on sie jakby przekreca a jak sie nacisnie strzalke do gory to on poprostu sbie idzie do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Aha. Już rozumiem :) o co Ci chodzi. Coś wykombinuję. Edit: Może przypasuje ci takie chodzenie: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=13061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 nom takie cos :) tylko chcem taki przyklad w gm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 To ściągnij tam jest editable. I masz w gamemakerze 6.1. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 W step daj: To kod żeby postac sie obracała za pomoca myszy 10 stopni z 360. image_index=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)/10 to kod na poryszanie sie { if (keyboard_check(ord('A'))) x-=4 if (keyboard_check(ord('D'))) x+=4 if (keyboard_check(ord('W'))) y-=4 if (keyboard_check(ord('S'))) y+=4 } I obrazek musi byc rysowany co 10 stopni powino ci wyjsć 36 obrazków :) życzę powodzenia I napisz czy ci działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 OuO, co to? To nie cyrk, NAUCZ SIE CZYTAĆ! Po drugie image_angle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ja mam tak w swojej gierce i działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jeśli masz zarejestrowaną wersję to: Step: GML image_angle = direction Up: GML speed = 3 Down: GML speed = -3 Right: GML direction -= 4 Left: GML direction += 4 Bądż samo: Step: GML image_angle = direction if (keyboard_check(vk_up))speed = 3 if (keyboard_check(vk_down))speed = -3 if (keyboard_check(vk_left)) direction += 4 if (keyboard_check(vk_right)) direction -= 4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi