Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Po co ciągle dajesz filmiki, wystarczyłoby jakbyś dał kod. Poza tym, NIE TUTAJ. Powiedziałem wyraźnie, przed kodem samego wysyłania maila, czyli jak robisz wg tamtego artykułu co podałeś, to kod: IdMessage1.Body.Append(Memo1.Text); //treść wiadomości to text w Memo IdMessage1.From.name := Edit1.Text; //Wiadomość jest od... IdMessage1.From.Address := Edit2.Text; //Adres wysyłającego to... IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := Edit3.Text; //Adres odbiorcy IdMessage1.Subject := Edit4.Text; //temat wiadomości TIdAttachment.Create(IdMessage1.MessageParts, Label7.Caption); //tworzymy załącznik IdSMTP1.Host:= Edit5.Text; //host to text w Edit5 IdSMTP1.Connect; //łaczymy try IdSMTP1.Send(IdMessage1); //próbujemy wysłać wiadomość finally //i na końcu... IdSMTP1.Disconnect; //rozłączamy showmessage('Wiadomosc wysłana prawidłowo!'); //pokazujemy wiadomość end; przerabiasz na: IdMessage1.Body.Append(Memo1.Text); //treść wiadomości to text w Memo IdMessage1.From.name := Edit1.Text; //Wiadomość jest od... IdMessage1.From.Address := Edit2.Text; //Adres wysyłającego to... IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := Edit3.Text; //Adres odbiorcy IdMessage1.Subject := Edit4.Text; //temat wiadomości TIdAttachment.Create(IdMessage1.MessageParts, Label7.Caption); //tworzymy załącznik IdSMTP1.Host:= Edit5.Text; //host to text w Edit5 IdSMTP1.AuthenticationType:=atLogin; IdSMTP1.Connect; //łaczymy try IdSMTP1.Send(IdMessage1); //próbujemy wysłać wiadomość finally //i na końcu... IdSMTP1.Disconnect; //rozłączamy showmessage('Wiadomosc wysłana prawidłowo!'); //pokazujemy wiadomość end; Poza tym, nie musisz mi wysyłać PMów co napiszesz tutaj jakiś post ;p . Tylko mi zbędnie zaśmiecasz skrzynkę powielając to co piszesz na forum, a ja nie mam obowiązku odpowiadać na Twoje pytania i mogę przestać jak mi dalej będziesz spamować :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uczen Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 takie coś mi się pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Mogłeś zostawić ten swój stary kod, tylko wkleić to co Ci podałem w odpowiednim miejscu, takim jak pokazałem, bo ten błąd to akurat nie wynika z moich poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uczen Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 spróbuje i zraz napisze co mi wyszło ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uczen Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Wpisuje tak jak Radzil Marmot I po zapisaniu coś takiego wyskakuje jak wysyłam nikt nie wiem jak to zrobic? Kolejny doublepost w tym temacie... używaj opcji "Edytuj" przy swoim poście, jeśli chcesz coś dodać. Ostrzeżenie. Snake a moze ktos wie jaka poczta nie wymaga uwierzytelniania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uczen Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jeśli można proszę o zamkniecie tematu . chyba ze twierdzisz/icie ze możne się komuś przydać (choć wątpię) to nie usuwajcie. Sorki za double post ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jeśli można proszę o zamkniecie tematu . chyba ze twierdzisz/icie ze możne się komuś przydać (choć wątpię) to nie usuwajcie. Sorki za double post ;> Sam se zamknij :P Masz takie coś na dole "Opcje moderowania", rozwiń to i kliknij "Zamknij temat" i kliknij "Idź" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi