Vianom Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Mam ludka i mam obiekt kursor który porusza się jak myszka, i chcę choć nie umiem zrobić żeby mój ludek obkrecal sie w strone kursora. Proszę o odpowiedź, z góry THX! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 w stepie ludzika direction = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 OK ok zrobiłem to i zrobiłem nawet że się rusza tak jak mysz, tylko jak przekroczę myszą z prawej na lewą stronę to jak zrobić żeby obrazek się odwracał. Chciałem zrobić to klockiem sprite transform i potem mirror horizontal, ale nie wiem jaki jest jego odpowiednik w kodzie. EDIT; @tymon nie wiem czy mnie zrozumiałeś chodzi o to że jak mam kursor za jego plecach to on dziwnie te ręce wygina a chcce żeby on się "odwracał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 image_angle=direction; Jeśli nie używasz draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi