PoxiPol Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Szukalem ale nie znalazlem,pasek zycia wroga, probuje zrobic ggre w ktorej tzeba ratowac ludzi i ze doktor musi dobiec do rannego zanim mu szansa na przezycie nie spadnie na zero, a bedzie ona wyswietlona nad spritem w stylu health bar i zeby w trudniejszych misjach bylo rannych wiecej, oraz drugie pytanie, jak zrobic gdy zaznacze karete i klikne prawym klawiszem na wybrane miejsce to ona tam zajedzie omijajac przeszokdy, i pomyslalem o 3 pytaniu, jak zrobic aby gdy dopiero dotykam karetki i nacisne enter to by gosc wszedl a nie poprostu zniknal gdy nacisne ten klawisz. uff ale sie napisalem, szukalem w opcjii "szukaj" i nic nie znalazlem. z gory dzieki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 1. draw_healthbar(x1,y1,x2,y2,backcol,mincol,maxcol,showback,showborder); 2. pathfinding 3. GML if distance_to_object(karetka) =< 10 { if keyboard_costamlolniepamietamzobaczwdokumentacji(costam_space); { //wejscie do karetki } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 To jest pasek zycia do playera i gdy wiecej ni z jeden dam to szytkie w dokladnie tej samej chwili upadaja, a tak nie chce. Przykad pathfindera znalazlem ale nie o takie cos mi akurat chodzilo. Przepisalem dokladnie co napisales(LOL!!! potem zauwarzylem co napisales po drugim if:P) w jakiej dokumentacjii mam szukac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nikt za ciebie całej gry nie zrobi, więc lepiej nie proś o takie rzeczy. Zrobiłem ci przykład żyć wrogów: Kliknij ,aby pobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @Rewilsz-dzieki, na poczatku mialem tylko to pierwsze pytanie zadac, ale mi sie 2 nowe nasunely i je wlozylem w 1 temat, nie bede zasmiecac forum!!!(jakas pochwale za to czy cos?:P) jednak jesli ktos by mogl jeszcze cos podzucic to by bylo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przykład jazdy karetki: Download Zapomniałem chyba dodać odejmowanie od zaznaczenia. Ale wystarczy, że w Global Mouse Left Buttton dasz: GML global.zazn=0;. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 DZieki jest super, to wszystko czego tak naprawde potrzebowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi