Qubatron15 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Mam pytanie. Da się jakoś sprawić, aby obiekt wstawiony w roomie, przyjechał (po włączeniu gry) od prawej strony na miejsce, w którym go postawiono? Na moim przykładzie: Mam menu w grze i powstawiałem już w nim obiekty, będące poszczególnymi opcjami. Jakowo, że tych obiektów jest dużo, to nie mogę ich usuwać i przestawiać bo to dużo pracy. Dlatego też pytam: Da się jakoś sprawić, by obiekty te przyjechały do room`a od prawej strony? I fajnie, żeby ustalić im także jakieś opóźnienie (by wszystkie opcje nie przyjechały jednocześnie, tylko żeby każda kolejna miała jakieś 5 klatek opóźnienia). Już normalnie nie wiem, jak sprawić, aby się one tak zachowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wystarczy jeden obiekt :> Ale jak chcesz : Timer! A opóźnienie do innych opcji mozesz dac przy pomocy wartosci y... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ja bym dał w create opcji, żeby ją przesunęło o 1000px w prawo, a w stepie przesuwanie w lewo dopóki nie osiągnie xstart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi