pager Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zrobiłem okienko z przyciskiem w Lazarusie i po skompilowaniu .exe zajmuje 11 Mb :crying: kiedy w Delphi jakies grosze zajmuje. Czy jest jakis sposob aby mniej zajmowało, albo cos zle robie? z góry Dziex za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Spakuj upxę A tak wogle to enjoy your Lazarus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Niestety, wbudowany w Lazarusa kompilator Free Pascal kompiluje bardzo duże programy. Więc albo spakuj swój programik UPXem czy innym kompresorem albo przesiądź się na Delphi 7 Personal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 dzieki, hmm tylko że upx nie chce mi sie odpalic pod windowsem 2000 :o A wogole jak z tym Delphi 7, borland daje tylko klucz na trial 3-miesieczny czy jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Delphi 7 Personal jest całkowicie darmowy. Jedyne zastrzeżenie, to to, że nie możesz sprzedawać programów w nim robionych i że nie ma obsługi baz danych. A ja bym Ci polecał Turbo Delphi Explorer, czyli Delphi 2006 w darmowej edycji - ma większe możliwości (min. te bazy danych już ma). A co do UPXa, to normalne, że się nie odpala, bo to program konsolowy, który jak odpalisz bez żadnego argumentu, to się wyłączy odrazu. Musisz podać w argumentach stopień kompresji i plik exe do spakowania ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ja mam upx w wersji windowsowej a nie konsolowej, ale już odpalił. Dzieki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi