Mideooo Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Co zrobić, żebym miał wyświetlane na ekranie życia w grze i jak się zderze z wrogiem to on mi odejmie jedno życie? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 jest taki przykład dołączony do gm albo posprawdzaj tu przykłady pamiętam że był jakiś na wykonanie żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Nie mogę znaleźć :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 dołączony do gm przykład o nazwie "1945" albo http://www.gmclan.org/index.php?plik=42 http://www.gmclan.org/index.php?plik=10 http://www.gmclan.org/index.php?plik=33 http://www.gmclan.org/index.php?plik=65 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Tworzysz etap pierwszy bez murków. w codzie tego etapu : global.life=3 room_goto_next() Natępnie tworzysz jakąś tcionke o nazwie "A" zarazem tworzysz tez obiekt bez obrazka i stawiasz go w jakimś miejscu na ekranie etapu z etapami gry (nie ma byc w menu itp.) W draw: draw_set_font(A) drax_text(x,y,'tu piszesz tekst') Teraz w kolizi z przeciwnikiem dajesz kod : global.life-=1 x=stx y=sty I na sam koniec dajesz w step player'a if global.life=<0{game_end} ( lub jakąś inną komęde) i klocek destroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Teraz w kolizi z przeciwnikiem dajesz kod : global.life-=1 x=stx y=sty <{POST_SNAPBACK}> Chyba xstart i ystart a nie stx i sty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 przecierz sa klocki od tego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Tymon to co napisałem na 100% działa ;) w mojej gierce "człowiek" tak jest;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Mam ci udowodnić że nie działa? :] Jak na początku gry przypisałeś tym zmiennym pozycję startową to tak, będzie działać. Jeśli nie to wywali błąd albo gracz po śmierci pojawi się w pozycji 0,0 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 To też zależy od niego ja to daje i mi działa jak mu nie zadziała to zapyta się co jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 To też zależy od niego ja to daje i mi działa jak mu nie zadziała to zapyta się co jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 W przykładzie Buciora wyskakuje mi błąd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Mówiłem... Zmień : stx na xstart sty na ystart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Co zrobić, żebym miał wyświetlane na ekranie życia w grze Jest taki klocke w zakładce score: Draw the number of lives, ten klocek musisz wkleic do zakładki draw. i jak się zderze z wrogiem to on mi odejmie jedno życie? w kolizji z worgiem wstaw klocek set the number of lives, wpisz tam -1 i ustaw Relative P.S , mideoo dłączyłeś do grona 6 wspaniałych reklamujących CAIRO 3. Wspaniale!! :bye1: P.S 2 To już mój 400 post. Wspaniale!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Mam pytanko bigshark, bo jak już mam zero żyć to gram dalej, co zrobić żeby gra się zrestartowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Mam pytanko bigshark, bo jak już mam zero żyć to gram dalej, co zrobić żeby gra się zrestartowała? <{POST_SNAPBACK}> dajesz więc w stepie klocek o wdzięcznej nazwie : If life is a value i wpisujesz tam 1 oraz ustawiasz na smaller tha, następnie pod tym klockiem wstawiasz klocek, restart room Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Ale w stepie czego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 w stepie bohatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mideooo Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 To nic nie daje :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Powinno pomuc :) Ściągnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi