Woock Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Dawno, dawno temu byl sobie dosc popularny temat o pixelarcie. Przestal byc jednak popularny. No coz. Ale niektorzy (:]) narzekaja na nude, wiec... Proponuje zabawe polegajaca na regularnych konkursach pixelartowych. Przebieg takowego: 1. Zwyciezca poprzedniego konkursu ustala kryteria aktualnego. Np. tematyka, rozmiar, etc... Prosi sie o nienarzucanie wiecej niz jedna lub dwie cechy prac. 2. Wszyscy zainteresowani postuja swoja prace w tym temacie. Umiesciwszy ja tutaj, nie mozna juz wprowadzic w niej zadnych zmian. 3. Czas nadsylania prac: 1 tydzien. 4. Po uplynieciu czasu nadsylania prac, wszyscy uczestniczacy w danym konkursie glosuja na jedna z prac. Nie mozna glosowac na wlasna prace. //Ta regula ulegla zmianie. Od trzeciego konkursu (Potwory), glosowac moze kazdy uczestnik Ligi Pixelowej, nawet jesli nie bral udzialu w danym konkursie. 5. Praca musi byc wykonana w calosci przez uczestnika konkursu i na potrzeby konkursu. Uzycie obrazka wlasnego, ale wykonanego tydzien, miesiac czy rok przed konkursem nie jest dozwolone. Po drugim konkursie wprowadzimy tez rozmaite statystyki. Na dobry poczatek proponuje tematyke... Maszyna. RANKING: 1. Woock - 22pkt 2. Tymon - 11pkt 3. -DE- - 10pkt 4. Sadam - 9pkt 5. Zakol - 8pkt 6. Ranmus - 6pkt 7. BP Ultimate - 5pkt 8. Anaconda - 4pkt 9. Patrysław - 2pkt 9. Dawidsu - 2pkt 11. Pietrus - 1pkt 11. Maximal - 1pkt 11. radSun - 1pkt 14. Miras - 0pkt 14. Hanjuso - 0pkt 14. Firemark - 0pkt 14. Krychu90 - 0pkt (punkty w rankingu = 1pkt za kazdy glos otrzymany w konkursach + 5pkt za kazde zwyciestwo oraz 3pkt za kazde zwyciestwo 'ex equo') Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Ale to może być dowolna maszyna, nawet zmyślona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) A jest napisane, ze ma nie byc fikcyjna? :P Dowolna maszyna i juz! Od sokowirowki do mecha! EDIT: Ja juz skonczylem :lol: Pozwole sobie wspomniec, ze powyzszy obrazek zrobiony zostal przy uzyciu touchpada, wiec teoretycznie panstwo z myszkami powinno bez problemu zrobic cos lepszego :) Edytowane 24 Września 2005 przez Woock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 w uploaderze macie mixer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 <-- pracka Sadama Prosze o umieszczanie w postach obrazkow, a nie podpowiedzi gdzie je mozna znalezc <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 BECZO ty [piiiip]. Ja pracę zrobiłem, teraz już ostatnie poprawki i dam ją tu :] . EDIT: Moja pracka ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Chyba już skończyłem x] Jednocześnie spróbawałem cieniować troche w inny sposób :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 To moja praca :) Firemark praca chyba nie na temat :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 lol i ja sie dołączam xD firemark mi wspomniał, że tu jakiś konkurs o robotach xD ja tam zastosowałem 16 kolorów, uważam że wystarczy jak na ikonę :rolleyes: hehe cyborg przyszłości ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 Dobra, teraz ja :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 O co chodzi bo ja w tematach grafiki nie wtajemniczony jestem :(?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 26 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2005 Pixel Art - sztuka rysowania za pomocą ołówka 1x1 bądź 2x2, wyłącznie. Niektórzy uzywają dodatkowo Linii, Elips i Prostokątów, jednak... ja jak juz cos robie to all odrecznie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 http://www.pix.art.pl/artykuly.php?go=14 <- Zapraszam niewtajemniczonych :P http://www.pix.art.pl/artykuly.php <- Tutki i kilka pojęc. http://www.pix.art.pl/galeria.php <- Poglądać rysunki innych (te z ocenami >4) można się czegoś nauczyć :] Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Przypominam że głosowanie zaczyna się o 18:25 dnia dzisiejszego ;) Przypominam. Udział biorą (jak narazie): Zakol Miras Bucior Tymon Marmot Sadam Woock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Dziś o 18:25 zakończenie konkursu. Nie będzie mnie wtedy w domu, więc Tymon za mnie ogłosi początek głosowania i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ok, kończymy przyjmowanie prac. Zaczynamy głosować :P Więc prosimy uczestników zagłosowanie. Przypominam : 4. Po uplynieciu czasu nadsylania prac, wszyscy uczestniczacy w danym konkursie glosuja na jedna z prac. Nie mozna glosowac na wlasna prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Woock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Wielka szkoda :crying: że niemogę głosować :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ja tam na Tymona:P To jest troszke bez sensu ze glosuja tylko uczestnicy konkursu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ja głosuję na Sadama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Glos na Zakola. W pracy Mamrota cholernie podoba mi sie cieniowanie, ale u Zakola tez jest nieglupie. Poza tym Marmot zrobil jedna z dwoch prac, w ktorych bez podpowiedzi nie zaczailbym co przedstawia. No i ten napis... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ok, Powiem tak: Miras - praca nice ale za malo kolorow i jakas taka sztywna sie wydaje, chociaz ladny robocik :] Bucior - nie wie co to pixelart wogole; ale sie starales, nie to co Pietrus :P Tymon - tez fajne dzielo tylko jakos nie przypadlo mi do gustu B) takie "za malo realne" u mnie 2nd Marmot - jest ok. to cieniowanie mnie rozbilo, chociaz polemizowal bym co do jego recznego wykonania; niech bedzie 1st :) Sadam - tez b. dobry pixelart, ale taka jakas konturowa, za malo kolorow. Ale niezla 3rd Woock - god job; 7 kolorow tak jak u Sadama; tak samo konturowa; "egzekfo" 3rd. B) Szczerze mowiac najbardziej nie podoba mi sie moja praca, bo uzylem tylu kolorow ze strach :lol: Do pixelarta sie kwalifikuje, ale w porownaniu z innymi to jakas taka... colorfull :wink: Czyli u mnie winner is... Marmot!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Pieroński liberalizm xP Moja praca została wykonana jakby co przy użyciu standardowej palety windowsa i na szybko (hmm jakbym chciał to bym zrobił rewoluszyn, ale niechciało mi sie rysować ;] ) skoro już oddać mam głos to do gustu przypadła mi praca marmota i tymona. Marmot-z perspektywy twoja praca prezentuje sie dość awangardowo, zastrzeżenia jedynie mam do tych nierówności pod sokowirówką, natomiast kolorystyka i sposób wykonania oceniam na dobry. Tymon-cieniowanie jest trudne jeśli masz do zastosowania ograniczoną liczbę kolorów, pokazałeś jednak że idzie w takowy sposób to wykonać. Do kanonu jeszcze troche brakuje ;) ale i tak mi sie podoba. Maromot-1st Tymon-2st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Uszkodze Marmota za to nieregularne cieniowanie :P Sam nie wiem na kogo oddać głos. Nieznosze niepotrzebnych pikseli tak samo ja gradientów w pracach oraz dużej ilości kolorów użytych. Tak więc głos na Woocka ;) Co do realności mojej pracy. Miała być maszyna to jest :P london@ Pietrusa nie muszę upominać :P Wynik : Woock 2 (Sadam, Tymon) Marmot 2 (Miras, Zakol) Sadam 1 (Marmot) Zakol 1 (Woock) Tymon 1 (Bucior) Koniec głosowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 2 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Po krotkiej rozmowie z Marmotem moge oglosic, ze tematem kolejnego konkursu jest... Nakrycie glowy Czas na zglaszanie prac - tydzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 No i znowu jako pierwszy umieszczam tu swoja prace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Skończyłem prackę Okrycie głowy. Przedstawia ona Hełm Ochronny CM1-CSA. Oto ona: Użytych zostało tylko 8 kolorów. Znowu głównie opierałem się na sporej ilości ditheringu, ale nie wyszło mi trochę to odbicie światła u góry :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 .: kapelusz :. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Atenszyn!! Dziś upływa tremin `nadsyłania` prac, a jak narazie jest tylko 3 uczestników! Czemu wszyscy się boją Marmota?! :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi