Nirvan Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zrobiłem model auta , zapisałem w marzipanie jako "kowal.d3d" w create oiektu dałem : GML d3d_start(); kowal = d3d_model_create(); d3d_model_load(kowal,"kowal.d3d"); w drawie : GML d3d_model_draw(kowal,1,1,1,umv_kowal); I nic nie widać , choć model można przemieszczać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 hmm, a kamere ustawiles? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mam to w drawie jeszcze.(uczę się używać twojego silnika :)) GML xenon_core_emulate_camera_set(alpha,beta,0,x,y,z,512,true) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 zrob tak: obiekt kamera: create: d3d_start() alpha=0 beta=0 draw: xenon_core_emulate_camera_set(alpha,beta,0,0,0,0,128,true) obiekt auto: create: d3d_start(); kowal = d3d_model_create(); d3d_model_load(kowal,"kowal.d3d"); draw: d3d_model_draw(kowal,0,0,0,umv_kowal); moze zadziala, to zalezy od reszty Twojego kodu :) zalezy tez jak duzy model jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 I nic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zapodaj projekt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zapodaj projekt ;) https://gmclan.org/up2856_4_plik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 hihi, jest bez dlla, jaka wersja? :D EDIT: mam juz :) zaraz bedzie poprawione EDIT2: oto poprawiona wersja z opisami: https://gmclan.org/up1105_4_TMA_plik_mod.html A co do modelu to mam pewne zastrzerzenia bo nie jest poprawnie zapisany - teksture bardzo zle naklada, zobaczylem kod i widac ze koordynaty tekstur sa zle przypisane. radze inny model wziac lub innym programam samemu zrobic, np. SketchUpem i wyeksportowac do OBJ a potem zaladowac i rysowac moim skryptem do modeli OBJ - "XenoN Core WaveFront" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi